Piliç Salam, sert bir dokuya sahip bir dizi kurutulmuş, baharatlı sosis çeşidi içerir. Aslında fermente edilmiş ve havayla kurutulmuş et, normalde sığır eti içeren bir tür kurutulmuş sucuk olarak da bilinir. Tarihsel olarak piliç salamı, Güney ve Orta Avrupa'daki çiftçiler arasında popülerdi. 40 güne kadar oda sıcaklığında saklandığında, piliçi salamı potansiyel olarak yetersiz veya öngörülemeyen taze et tedarikini tamamlayacaktır. Avrupa'daki ülkeler ve bölgeler kendi geleneksel piliç salam çeşitlerini yapmaya başladılar.
Piliç Salam, B vitamini grubunda yer alan önemli bir besin kaynağıdır. B vitaminleri insan vücudunda inanılmaz derecede önemli bir rol oynamaktadır. Bu vitaminler özellikle enerji metabolizması, bağışıklık, iskelet sağlığı ve sağlıklı bilişsel süreçlerin sürdürülmesi için gereklidir. Kırmızı et, bu vitaminlerin en iyi tek kaynağıdır ve piliç salamı, önemli bir vitamin konsantrasyonu içerir. Ayrıca Piliç Salam uykusuzluk problemini giderir. Birçok organın aktivasyonu için yeterli miktarda demir gereklidir. Uykusuzluk ile uğraşırken piliç salamın bu faydası göz ardı edilmemelidir. Demir, piliç salamından ızgara yapılarak veya kızartılarak kolayca elde edilebilir. Piliç Salam ayrıca vücuttaki kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Birçok doktor, kan basıncı seviyelerindeki dalgalanmaların genellikle uygunsuz uyku düzeni veya uykusuzluk ile ilgili sorunlara neden olabileceğini düşünmektedir. Bu sorun, yeterli miktarda piliç salam tüketimi ile kolayca tedavi edilebilir.
Pİlİç Salam Faydaları
Piliç Salamı İyi Bir Sodyum Kaynağıdır
Piliç Salam Raşitizme İyi Gelir
Piliç Salamı Potansiyel Olarak Yararlı Bakteriler İçerir